Amarant Academie Leercentrum

Header_image-50

Amarant Academie

‘Durf te leren’ is het motto van de Amarant Academie.  Als professionals bij de Amarant Groep willen we allemaal bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. Kennis en competenties zijn daarbij onmisbaar. Het updaten van kennis gaat een loopbaan lang door. Dat vraagt tijd, inspanning en durf.

Scholing volgt beleid

Begeleidingspraktijk centraal en cliëntperspectief voorop. Dit zijn belangrijke uitgangspunten voor de Amarant Academie. Bij het ontwikkelen en uitvoeren van onze scholingsactiviteiten kijken we eerst en vooral naar de meerwaarde voor onze cliënt. Onze leergangen zijn doelgroepgericht en levensfase-proof. Voor honderd procent tot stand gekomen in samenwerking met de dagelijkse zorgpraktijk.

Ga naar het Academie Portaal

 

 

Amarant Leercentrum

De huidige tijd vraagt om vergroting van de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van kwetsbare burgers. Het leercentrum helpt hierbij door middel van leren en informeren. De cliënt, zijn begeleiders en zijn netwerk worden ondersteund met behulp van duidelijke informatie, verschillende cursussen en uitleen van leermaterialen. Het Leercentrum is er voor cliënten van de Amarant Groep en in overleg ook voor derden.

Leren

Er zijn groepscursussen, individuele cursussen en e-learning. In ons overzicht zie je de verschillende onderwerpen.

Informeren

Moeilijke informatie begrijpelijk maken middels eenvoudige tekst en beeldmateriaal.

Mediatheek

Gratis uitleen van en advies over leermaterialen en middelen. Via intranet en internet is de catalogus te raadplegen.
Het Leercentrum volgt de domeinen van het Persoonlijk Plan en alle levensfasen.

Header_image-48

Joey de Oogman Meer leuke projecten