Amarant Groep sluit overeenkomst met COOLMINDS Founding Fathers

Amarant Groep sluit overeenkomst met COOLMINDS Founding Fathers

Een van de speerpunten van Imagine is VR Virtuel Reality. De methodiek, de techniek erachter en de mogelijkheid om dit voor onze medewerkers en cliënten in te zetten. Als ontspanning, leermiddel of hulpmiddel bij therapie en behandeling. Dit ontdekken doen we samen met Collega zorginstellingen, scholen en bedrijven. In Coolminds denken wij een een goede partner gevonden te hebben. Bij de Founding Fathers hebben zich een groot aantal andere organisaties aangesloten waardoor er draagvlak is in de zin van bundeling van kennis en financiën. Wij zijn er klaar voor!

Coolminds heeft met de zorgorganisaties Reik en Talent als eerste afspraken gemaakt om gezamenlijk virtual reality films te produceren en zo een beeldbank op te bouwen met behandelingen middels virtual reality. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onderzoekt het effect van ‘virtuel reality exposure therapie’ bij angsten en paniek.

imagine amarant groep coolminds

 

Content maken samen met de Founding Fathers

 

Coolminds is bezig met het aantrekken van kapitaal en boort daarvoor diverse bronnen aan:

-Eigen middelen, Subsidies: Fryslan Fernijt (toegekend), grote landelijke investeerders en stimuleringsfondsen.

Het grootste deel van dit kapitaal wordt ingezet voor het ontwikkelen van de VR content. De content die gemaakt gaat worden wordt inhoudelijk vorm gegeven en bedacht door Founding Fathers.

Enkele therapieën waar reeds mee wordt gewerkt zijn:

-Straatvrees, liftvrees (angst voor de lift), angst voor de supermarkt, angst voor de dokter, angst voor het openbaar vervoer, eetstoornis exposure, omgaan met dementie (training), zwemmen met dolfijnen (ontspanning/behandeling)

Virtual reality brengt je in een andere wereld. Je gaat er in op en bent de buitenwereld even buiten. Het interne stemmetje dat de stress bezorgt heeft even geen kans. VR experiences bieden deze ontspanning, zoals shorttrack met het Nationale team, of zwemmen met wilde dolfijnen in de Rode Zee.

Misschien doen de experiences wel meer dan ontspannen alleen. Met het meerijden op de ijsbaan train je automatisch je benen en je heupen. Want stil staan lukt niet. Het effect van dolfijnen op kinderen met autisme wordt momenteel onderzocht.

Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen.

of neem een kijkje op de website van:

logo

 

 

Reacties:

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.