PROJECTEN

Cliënten intranet

Cliënten intranet

In 2016 is Imagine in samenwerking met de Werkgroep Cliënten Intranet gestart met het realiseren van een Cliënten Intranet. Middels gebruik van de digitale wereld brengen we de cliënten dichter bij hun achterban, andere cliënten, informatie van de Amarant Groep en de medezeggenschap binnen de Amarant Groep.

Lees meer
MyWepp

MyWepp

Dit is een platform waar cliënten hun agenda kunnen beheren, waar gangschermen voor woningen digitaal gemaakt worden en die cliënten helpen hun dag in te delen en nog veel meer. In 2016 is dit platform op verschillende voorzieningen getest.

Op dit moment wordt MyWepp op drie dagbestedingscentra ingezet.

Lees meer
Ik kies z11

Ik Kies z11

IKKIESZ11 maakt het voor MVG en EMB cliënten mogelijk om zelfstandig gebruik te maken van een tablet en touchscreen beeldscherm. Het programma kan aangepast worden aan de capaciteiten van de cliënt. Verwanten en begeleiding bepalen tot welke (youtube)filmpjes, foto’s en spelletjes de cliënt beschikking tot krijgt.

Lees meer
Babbelbox

Babbelbox

Op verzoek van wonen in de wijk is er een "Babbelbox" ontwikkeld. Een opvallende standaard met Ipad erin. Deze Ipad stelt vragen aan cliënten, medewerkers en klanten. Maak je filmpje, stel de vraag en verzamel meningen die er toe doen.

Lees meer
ABC Date

ABC Date

Met ABC Date kunnen mensen met een verstandelijke beperking eenvoudig contact met elkaar leggen. Naast het leggen van contacten via de website, zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen aan ontmoetingsavonden, training en datebegeleiding.

Bezoek website
E-Health bus

E-health bus

Met collega-zorginstelling Cello gaan we vanuit Imagine een e-Healthbus inzetten. Deze e-Healthbus is ontwikkeld om de zorgteams en cliënten beter te kunnen bereiken. Zo maken we het voor iedereen toegankelijk om kennis te maken de nieuwste e-Health toepassingen.

De Oculus Rift

VR Coolminds / Vrendle platform

Wat gaat de Virtual Reality wereld ons brengen? Virtual Reality kan voor meer ingezet worden dan alleen ontspanning, ook behandeling en scholing zijn mogelijk. Imagine onderzoekt samen met andere zorginstellingen de mogelijkheden.

Lees meer
GoOv

GoOv

GoOV is een applicatie op de smartphone die ondersteuning biedt tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze applicatie is speciaal gebouwd voor mensen met een verstandelijke beperking, hersenletsel, psychiatrische aandoening en senioren.

Lees meer
Zintouch

Zintouch

Zintouch is een totaaldienst voor mobiele persoonsalarmering, speciaal ontwikkeld voor mensen die zowel binnenshuis als buitenshuis behoefte hebben aan veiligheid en zelfredzaamheid. We hebben deze uitgebreid getest bij de voorziening Overakker.

Bezoek website
Appartement domotica

Appartement domotica

In samenwerking met Hager en Avans zijn we in juni 2016 gestart met het testen van betaalbare domotica. We hebben bij Imagine een proefappartement gebouwd om alle belangstellenden de domotica te tonen.

Lees meer
BelevenisTafel

BelevenisTafel

De makers van de belevenistafel, het bedrijf Onwijs, hebben de naam van het product goed uitgekozen. Deze tafel is één en al belevenis! De tafel is rolstoelvriendelijk en verrijdbaar. Aan de tafel kunnen verschillende gezamenlijke activiteiten uitgevoerd worden.

Lees meer
Robotica

Zora

Het schattige robotje Zora heeft ook bij Imagine een thuis gevonden. We hebben het robotje stevig aan de tand gevoeld. Zora heeft niet de capaciteiten om te functioneren als zelfstandig interactieve robot.

Lees meer

DOORLOPEND

Qwiek up

Qwiek up

De Qwiek.Up tovert kamers van bedlegerige cliënten om tot een ware beleving. Cliënten worden zintuiglijk geprikkeld door gebruik te maken van kamervullende projecties, ondersteund door rustgevend geluid op de achtergrond. De Qwiek.Up is eenvoudig te bedienen en beschikt over 10 verschillende modules, aangeboden op Qwiek.Up USBs.

Lees meer
Eigen aansluiting voor de cliënt

Eigen aansluiting

Vorig jaar is er door de ICT al hard gewerkt om alle voorzieningen van Amarant Groep te voorzien van een internetverbinding. Op dit moment wordt er nog steeds intensief gewerkt om voor alle cliënten een aansluiting te realiseren.

Digitaal café

Digitaal café

Iedere 1e zaterdag van de maand in Breda en de 2e zaterdag van de maand in Tilburg. De inloop waar je als cliënt, medewerker of achterban vragen kunt stellen over hardware, software, Apps, hulpmiddelen etc..

Lees meer
Wat gebeurt er allemaal op digitaal vlak binnen de Amarant Groep?

Inspiratiesessies

Iedere laatste dinsdag van de maand ontvangen we willekeurig uitgekozen medewerkers om te laten zien waar wij mee bezig zijn en om te vragen wat hun bezig houdt.

Raak geïnspireerd
Dagbesteding

Dagbestedings talenten

We hebben op Imagine altijd plaats voor twee cliënten met "digitale" talenten. Dagbesteding met een eventuele doorgroei. Deze talenten werken op Imagine tussen alle andere talenten en hopelijk kunnen zij elkaar inspireren.

MyVox

MyVox Inspiratieplatform

Wij hebben het Myvox platform naar buiten gebracht. Een communicatieplatform waarop we alle zorginnovators in Nederland hopen te vinden om met elkaar van gedachten te wisselen. Verbinding als inspiratie, om te delen en om efficiënt met de middelen om te gaan.

Lees meer
MyVox voor medewerkers

MyVox voor medewerkers

MyVox voor medewerkers van de Amarant Groep is een platform waar je met andere medewerkers kunt communiceren in de breedste zin van het woord, video's en foto's delen, discussiegroepen aanmaken. Kennis delen etc. Dit platform is het afgelopen jaar stevig gegroeid.

Lees meer
Samenwerkingen

Samenwerkingen

Wij bij Imagine houden van samenwerken. Niet alleen binnen Amarant Groep willen we alle krachten bundelen, ook daarbuiten hebben wij samenwerkingen en projecten lopen met instanties en bedrijven.

Meedenk en doe projecten

Meedenk en doe projecten

Regelmatig krijgen wij ICT gerelateerde vragen van medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld gaan om advies bij de aanschaf van een touchscreenscherm of het maken van een digitale uitnodiging. Wij denken en doen graag mee.

Like ons op Facebook

Facebook

Dagelijks kun je up to date blijven van wat er zich in en rondom Imagine afspeelt.

Like ons!


ONTWIKKELD

Uitlenen van digitale apparatuur aan cliënten

Digitheek

Begin 2016 zijn we gestart met het uitlenen van digitale apparatuur aan cliënten. Op deze wijze kunnen ze leren, ervaren en hopelijk een keuze maken voor de apparatuur die het beste bij hen past. Het gaat hier hoofdzakelijk om ipads, laptops en smartphones.

Na verloop van tijd weer netjes terug brengen en dan kunnen ze het zelf aanschaffen.

Promo film Jack en Amber

Promo film Jack en Amber

Tussen mei en oktober zijn er 2 korte films gemaakt. Het thema, de invloed van digitale techniek in het dagelijks leven van onze cliënten.

Bekijk films
Amarant App

Amarant App

Deze App is in 2016 de lucht ingegaan. In samenwerking met Huisvestingen/Bedrijfsdiensten en Communicatie kunnen we jullie, maar ook de buitenwereld, laten zien wat voor locaties we hebben binnen de Amarant Groep. Nog niet bekend? Probeer het uit!

Lees meer
Sjanternel

Sjanternel

Het "besloten" ontmoetingsplatform van Amarant. Hier kun je op veilige wijze andere cliënten ontmoeten. Afgelopen jaar is de gehele site vernieuwd. Maandelijks wordt er ook een Sjanternel café gehouden waar leden elkaar in het echt kunnen ontmoeten.

Bezoek website
Project implementatie tool

Project implementatie tool

Tijdens de uitvoering van implementaties van technologieën binnen Amarant Groep kan gebruik gemaakt worden van een implementatietool. Deze online tool is ontwikkeld binnen Imagine en zorgt ervoor dat Imagine op structurele wijze te werk kan gaan.STAGIAIRES

Stages bij Imagine

Stagiaires

Bij Imagine hebben we doorlopend stagiaires.

Dit half jaar voeren Guus Vanhautem en Daniek van Engelen een onderzoek uit bij Imagine. Lees meer voor een introductie en een toelichting van hun opdracht.AANVRAGEN PROJECT

Project aanvragen bij Imagine

Projectaanvraag

Wij willen graag weten wat jullie precies willen. Jullie zijn opdrachtgever en wij willen een zo goed mogelijk antwoord geven. Deze vertaling van vraag naar opdracht is door een stagiaire van Business IT&Management onderzocht en vertaald in een digitaal opdracht formulier.

Bekijk formulier