Ga terug

Belevingsgericht verzorgen


Bij de doelgroep EMB staan de algemene dagelijkse behoeftes centraal. Er gaat veel tijd in eten en drinken geven en in de verzorgmomenten. Wij als team zijn altijd bezig om deze momenten zo prettig mogelijk aan te bieden dit betekend dat er een gezellige, ontspannen zo aangenaam mogelijk omgeving en sfeer aanwezig moet zijn om deze momenten optimaal te kunnen aanbieden.

De verzorg momenten zien wij als kostbare tijd, die wij graag op een andere manier willen aanbieden, wij missen enkele aspecten zoals hierboven omschreven en daardoor zien wij hier een groot verbeterpunt! Ons oog is gevallen op een qwiek up, deze mobiele projector kan van elke ruimte een belevingsruimte maken die aansluit bij onze doelgroep. Hierdoor is het verzorgmoment ook direct een prettige activiteit.
Waarom gaat dit idee werken?

Wij hebben beperkte ruimte waardoor de mobiliteit van het product (de qwuik up) gemakkelijk inzetbaar is.
De prikkels die de qwuik up met zich mee brengt sluiten bij de cliënt aan, waardoor de verzorgmomenten als prettiger ervaren gaan worden, de cliënt ontspant en zal geactiveerd worden en het verzorgmoment ervaren als een leuke activiteit.
Initiatiefnemer

Femke en Susan


Werk- en dagbesteding cliënten Nieuw idee

Reacties:

Geschreven door: Lenneke Sufrain Gepost op: 30 oktober 2018

Hoihoi!
Hoe gaat het met de uitwerking van dit idee? Ben benieuwd!
Groetjes, Lenneke Sufrain

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.