Ga terug

Buiten sportveld


Op het AC bieden we momenteel 5 dagen in de week sport aan. De activiteiten die we aanbieden bestaan uit fitness en boccia. We beschikken over een eigen fitnessruimte met diverse apparatuur. Door de diversiteit van de apparatuur is er voor elke cliënt wel een mogelijkheid om te kunnen fitnessen. Boccia is ook een optie, dit wordt gespeeld in de centrale hal van het AC. Het veld is uitgetekend op de vloer.

Bij een spelvorm merk je al snel dat er een klik ontstaat binnen de groep. Samen sporten maakt dat het leuker is. Cliënten komen met elkaar in contact en krijgen steeds meer vertrouwen in elkaar. Kortom er ontstaat vaak een leuke sfeer. Ook stimuleert het cliënten om in beweging te komen.

We denken er al langer over na om meer spelvormen aan te bieden. Maar worstelen erg met de ruimte en de juiste middelen. Toen we gingen brainstormen kwamen we al snel op het idee om buiten iets te creëren. Maar praktisch zagen we het nog niet voor ons.

Tegelijkertijd liepen we ook tegen het feit aan dat onze cliënten weinig buiten komen. Veel cliënten komen alleen naar het AC en zitten verder thuis voor de buis. Maar ook als ze hier op het AC komen, dan zitten ze vrijwel heel de dag binnen.

Toen ontstond het mooie idee om een buiten sportveld te creëren in onze tuin. We hebben een grote tuin waar momenteel niet optimaal gebruik van wordt gemaakt. Ook met het oog op de verbouwing zien we dit als een unieke kans. Dit sportveld zou wel eens de eyecatcher van het AC kunnen worden. Sterker nog dat gaat het worden!

Daarnaast gaat het ook een eyecatcher worden in de wijk de Blauwe Kei. Want hoe mooi is het als we door dit veldje kunnen participeren in de wijk. En dat naast onze cliënten ook de bewoners in de wijk er gebruik van kunnen maken. Het stimuleert jongeren om naar buiten te gaan en in beweging te zijn. Maar het belangrijkste is; het brengt mensen samen, met of zonder beperking.
Waarom gaat dit idee werken?

Het uiteindelijke resultaat dat we willen bereiken is dat er een sportveld komt in de tuin bij het AC dat toegankelijk is voor het AC, de buurt en eventueel verenigingen. Het AC maakt er maandag t/m vrijdag gebruik van tussen 9:00 uur – 16:00 uur. Verder is het veld toegankelijk voor anderen. Uiteraard is een combinatie ook mogelijk want wij zetten ons graag in voor participatie.

Doormiddel van het sportveld willen we mensen stimuleren om buiten in bewegen te komen. Het sportveld moet daarom uitnodigend zijn voor mensen met een beperking en zonder. Daarnaast is het veld ook voor alle leeftijden toegankelijk, zowel jong als oud moeten er kunnen sporten. Dat kan variëren tot voetbal, handbal of zelfs bootcamp. Kortom het veld is een mooi middel om mensen samen te brengen.
Initiatiefnemer

Kim van Otterlo, Irene Hokke- Grauss, Nicolien Heijmans Pauwer AC Breda


Werk- en dagbesteding cliënten Idee in ontwikkeling

Reacties:

Geschreven door: Lenneke Sufrain Gepost op: 30 oktober 2018

Hoi Kim, Irene en NIcolien,
Hoe gaat het met de voortgang van jullie idee? Ik ben benieuwd!
Groetjes, Lenneke Sufrain

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.