Ga terug

Gezamenlijke auto’s voor personeel binnen de Amarant Groep.


Ik merk op dat wij op de Oostertuin wel eens een leeg moment hebben m.b.t. begeleiding/agenda. Vooral in het weekend. Ik weet uit ervaring dat op bepaalde woongroepen er in het weekend hard gewerkt moet worden om alle cliënten uit bed te krijgen, eten te geven en dan nog eens een wandeling te kunnen maken.
Mijn idee is dat er dan een auto beschikbaar is, zodat wij snel en effectief kunnen inspringen op een andere woonvoorziening. Al is het maar dat wij gaan wandelen met een aantal rolstoel cliënten. Heeft die begeleiding even rust. En wij zijn even actief. We kunnen zelfs onze cliënten meenemen in de auto en die mee laten participeren m.b.t. wandelen met rolstoelers, etc.
Daarnaast is invallen op een andere voorziening, soms lastig met openbaar vervoer. Ook dan kun je een auto inzetten, zodat de reistijd korter is, als medewerkers geen auto bezitten.
Waarom gaat dit idee werken?

Het is praktisch voor cliënten/netwerk en medewerkers! Je gaat nog meer samenwerken en participeren. Medewerkers krijgen wat meer ruimte in hun drukke agenda. Medewerkers die in het weekend rustige momenten hebben worden nuttig benut, cliënten krijgen meer ruimte om deel te nemen aan de maatschappij (activiteit, buiten zijn, koffie drinken, etc.)
Ik merk op dat collega’s en ikzelf het een ‘gedoe’ vinden om naar een andere woonvoorziening te gaan, die met openbaar vervoer niet makkelijk te bereiken is. Met een auto voor de deur van Amarant, stap ik veel sneller in om een dienst ergens anders te gaan werken.
Initiatiefnemer

Johannes Post


Praktisch voor/met medewerkers Nieuw idee

Reacties:

Geschreven door: Lenneke Sufrain Gepost op: 30 oktober 2018

HOi Johannes,
Wat een goed en duurzaam idee! Heb je al contact met een ideeëncoach? Het idee komt mij niet bekend voor, dus ik ben benieuwd! Anders gaan we je zeker verder helpen.
Groetjes, Lenneke Sufrain

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.