Ga terug

Groentesnijderij als dagbesteding voor clienten


In de nieuwe visie van Puur Culinair dromen we van een situatie waarin we kunnen voorzien in een gezonde verantwoorde maaltijd voor onze cliënten waarbij zijzelf betrokken worden door middel van participatie in het proces.

Teeltplan:
Binnen de Amarantgroep zijn diverse zorgboerderijen waar cliënten werkzaam zijn. In samenwerking met deze boeren kunnen we mooie teeltplannen opzetten waarbij de achterliggende gedachte is dat de geteelde groenten geleverd worden aan Puur Culinair.
Ook lokale boeren uit de omgeving van Tilburg kunnen hun bijdrage hier aan leveren.

Groentesnijderij:
Deze groenten kunnen door cliënten van de Amarantgroep in de keuken van Puur Culinair gewassen en gesneden worden. Puur Culinair zal deze gesneden groenten gaan verwerken in de gerechten.
Daarnaast kunnen gesneden en gewassen groenten/sla e.d. geleverd worden aan groepen die ook zelf koken. Het (groenten)mes snijdt op deze manier aan alle kanten.
Waarom gaat dit idee werken?

De waarde voor cliënt/medewerker:
Gezonde en verantwoorde maaltijden vormen voor een groot deel het welzijn van onze cliënten. Daarom is het belangrijk om met zoveel mogelijk verse ingrediënten te gaan werken en waar mogelijk van dichtbij. Des te mooier wordt het wanneer onze eigen cliënten hier een bijdrage aan kunnen leveren en de eigen regie hebben in inkopen van kant en klaar en/of zelf koken.
Initiatiefnemer

Medewerkers Puur Culinair


Werk- en dagbesteding cliënten Idee in ontwikkeling

Reacties:

Geschreven door: Lenneke Sufrain Gepost op: 30 oktober 2018

Goed idee en fijn dat dit loopt via innovaties van alledag. Hopelijk gaat dit idee ver komen! Groetjes, Lenneke Sufrain

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.