Ga terug

MiMakkers binnen Amarant


Binnen Amarant een groep samenstellen van collega’s, die echt in contact willen komen met mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking of dementie. Stichting miMakkus leidt mensen op volgens de miMakkusmethode. Geïnteresseerde competente collega’s volgen de opleiding tot erkend miMakker . De miMakkusmethode gaat over het maken van contact vanuit rust en respect.
Amarant betaalt en faciliteert de groep en de opleiding. Daarvoor in de plaats doet de groep vrijwilligerswerk voor cliënten van Amarant en betaalt daarmee als het ware de kosten terug.
Waarom gaat dit idee werken?

Er zijn veel mensen met een verstandelijke beperking of dementie, waarmee je moeilijk in contact komt. Ze zijn gesloten vanwege hun beperking, ze willen hun omgeving hiermee niet te veel belasten of voelen zich niet begrepen. Een miMakker kan dit doorbreken. Handelend vanuit respect voor de cliënt met zijn/haar beperking. Niet de beperking proberen te verdoezelen of te compenseren, maar de beperking juist te omarmen.
Ik heb het bij mijn dementerende vader ervaren. Geweldig hoe een miMakker verbinding maakt. Toen ik dat zag dacht ik: DIT WIL IK OOK.
Initiatiefnemer

Kees van Loon


Levensgeluk cliënten Nieuw idee

Reacties:

Geschreven door: Lenneke Sufrain Gepost op: 2 mei 2019

Hoi Cees!
Ik heb je zojuist gemaild en in contact gebracht met iemand die hier ook mee bezig is. Samen komen jullie hopelijk verder. En als ik nog ergens bij kan helpen dan hoor ik het graag 🙂
Groetjes, Lenneke

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.