Ga terug

Mindfulness coaching en training LVG en bij Autisme


Mindfulness coaching (dus 1 op1) bij problematiek van allerlei aard, cliënt leert te mogen voelen en het onprettige te laten zijn, op een afstand kijken zodat het minder “zwaar en als eigen identiteit” aanvoelt. bv ïk ben boos, verander in er is boosheid en dat mag er zijn”.
Mindfulness training, 8 bijeenkomsten in groepsverband, waarbij volgens een programma vaardigheden worden aangeleerd. Cliënten kunnen leren van elkaar, leren delen en daardoor ook leren relativeren
Mindfulness workshops. In groepsverband om dat was is aangeleerd te onderhouden en te versterken.
Waarom gaat dit idee werken?

Reeds mindfulness coaching gedaan met enkele cliënten die allemaal aangeven er baat bij te hebben. Situaties worden “behapbaar”, gevoelens mogen gevoeld worden en mogen er zijn, situaties worden duidelijker doordat er vanaf een afstand naar gekeken kan worden (de-identificatie). Mindfulness oefeningen geven handvatten in hoe om te gaan met stressmomenten (denk aan bv slapeloosheid door storende gedachten), en ook meer kunnen genieten van prettige momenten, meer levensgeluk ervaren.
Ook heb ik al een workshop gegeven binnen een cursus weerbaarheid vanuit Leercentrum, cliënten vonden het erg aangenaam/prettig. Staan over voor meer!!
Initiatiefnemer

Anita de Bodt


Levensgeluk cliënten Nieuw idee

Reacties:

Geschreven door: Lenneke Sufrain Gepost op: 30 oktober 2018

Hey Anita,
Ik ben benieuwd wat de status is van jouw idee. Ben je er al lekker mee aan de slag? En krijg je ondersteuning van een ideeëncoach? Ik ben benieuwd!
Groetjes, Lenneke Sufrain

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.