Ga terug

somnox slaaprobot


Ik ben trainer omgaan met gedragsproblematiek en heb te maken met cliënten en teams waar alle vormen van gedragsproblematiek aan de orde van de dag zijn.
Nu hebben we het over cliënten met een verstandelijke beperking die vanuit deze beperking de belangrijke ander (ouders, medewerkers) de hele dag erg hard nodig hebben. En niet alleen overdag. Ik zie in de praktijk dat er veel cliënten zijn die mn in de nacht die belangrijke ander missen. Er is bij paniek of een nachtmerrie geen belangrijke ander die ze kan geruststellen. zij blijven vaak de hele nacht met paniek en slaaploosheid zitten. Met als gevolg voor de dag dat men niet goed genoeg is uitgerust om die zware dag weer aan te kunnen, met paniek (agressie) tot gevolg. Nu ben ik in het verleden al bezig geweest met een pilot slaaprobot, wat helaas door omstandigheden niet van de grond gekomen is. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigt dat de warmte en geruststellende werking van de slaaprobot voor een groot deel van onze cliënten een groot voordeel gaat opleveren. Graag zou ik doorgaan met deze pilot. Ik hoor graag van u.
Waarom gaat dit idee werken?

Omdat veel cliënten op een sociaal emotioneel laag niveau (baby/peuter/kleuter niveau) functioneren en zij juist in die donkere nacht de ander (ouder, medewerker) zo nodig hebben maar deze niet beschikbaar is.
Gezien het feit dat de Somnox warm is, een hartslag heeft en ademt sluit dit direct aan op dit niveau. (emotie)
De Somnox is wel getest op mensen zonder een verstandelijke beperking, ik zou m graag testen bij de cliënten met een verstandelijke beperking, ook zou de Somnox mi geschikt kunnen zijn voor mensen met dementie.
Initiatiefnemer

TU Delft


Levensgeluk cliënten Bestaand idee

Reacties:

Geschreven door: Lenneke Sufrain Gepost op: 30 oktober 2018

Hoihoi,
Wat een gaaf idee. Ik kan je intern verbinden aan de projectleider van ons innovatiecentrum. Wat is je e-mail adres? Als je deze niet op de site wil plaatsen, mag je mij mailen l.sufrain@amarantgroep.nl
Groetjes, Lenneke Sufrain

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.