de dag van de Mobiliteit

 

Dagje in de keuken van een ander kijken …..
Op 15 november was ik te gast bij Innovatiecentrum Imagine van de Amarant Groep in Breda in het kader van de Dag van de Mobiliteit.

Ik werd ontvangen door Bas Broeders die me de hele dag op sleeptouw heeft genomen. Later werd ik ook nog even begroet door Rob van Uden en de andere medewerkers. Als docent Sport en Bewegen met een ICT achtergrond was ik nieuwsgierig naar dingen die zich daar op het raakvlak van techniek en zorg zouden afspelen. Met welke innovatieve dingen zou ik kennismaken? Zaten er ook beweegconcepten tussen?
Terugkijkend kan ik niet anders zeggen: het was een superdag! Bas heeft me enorm veel verteld en laten zien van de innovaties waar ze mee bezig zijn en waarmee ze het leven van cliënten en personeel van Amarant weer wat aangenamer proberen te maken. Imagine is echt een inspirerende omgeving waar je gastvrij onthaald wordt, een inkijkje krijgt in allerlei ontwikkelingen, enthousiaste cliënten ontmoet en zelf dingen kunt uitproberen. Ook de daadwerkelijke toepassing in de praktijk (IPad installeren bij cliënt thuis) mocht ik meemaken.
Het is inspirerend wat er allemaal voorbij komt: van de Qwiek-up, VR, domotica, digitale planborden, digitaal aanwezigheidssysteem, cliënten Intranet, E-fit, mooie inspirerende vergaderruimte, tot de apps en allerlei aangepast bruikbare apparaten. En niet te vergeten natuurlijk: ‘De inspiratie Bus’. Een mooi project waarmee de innovaties als het ware naar de potentiële gebruikers gebracht kunnen worden.
Leuk, inspirerend, innovatief, boeiend en praktijkgericht! Wie wil daar nou niet werken of op zijn minst een kijkje nemen?
Rob en vooral natuurlijk Bas: bedankt voor deze kans en voor de gastvrijheid!

Eric van Bakel
Docent Bewegingsagogie, ROC de Leijgraaf

 

Reacties:

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.