De wearable

De wearable, in de vorm van bandjes, horloges, kleding en zelfs sierraden vormt de hoeksteen van de quantified self. Het zelf meten van gezondheids-, leefstijl- of welzijns-waarden en daarop doelen voor positieve gezondheid stellen. Dat kan zowel bij gezonde mensen als bij mensen met een ziekte of beperking.

 

Voor de visionairs bij e-health is de wearable echter al verleden tijd. Wij moeten van uitwendig draagbaar naar aanwezig in het lichaam. Zo komt er vraag naar de insidable.

DRAAGBARE SENSOREN

Zo lang er al sensoren voor lichaamsfuncties en GLW-parameters (Gezondheid Leefstijl en Welzijn) zijn, zagen we de vraag om die sensoren bij je te hebben om de voortgang of het verloop dagelijks te kunnen monitoren stijgen. De wearable (draagbare sensor met bevestiging) werd geboren.

Eerst kwamen er onhandige kastjes op het lichaam voor telemedicine. Ruim drie jaar geleden de hausse van de polsbandjes. Meer recentelijk de opkomst van de smartwatches, slimme kleding en sieraden. Voor ziekten als diabetes kwamen er tevens smart brillen en in de huid aangebrachte sensoren (nooit meer de bloedsuiker prikken).

wearable imagine amarant groep