Hoe komen we de dag door?

Hallo allemaal, 

Voor alle cliënten en medewerkers die thuis zitten, maar ook voor onze zorgmedewerkers hebben wij een selectie gemaakt wat mogelijk de dag een beetje mooier kan maken. We willen dit graag met jullie delen en zullen deze tips en ideeën geregeld aanvullen. Uitleg voor cliënten kun je hier vinden https://corona.steffie.nl/nl/

Laat het ons weten als je leuke tips hebt om met elkaar te delen.

 

Client intranet (Amarant)

het cliëntintranet van Amarant. Alle aangesloten cliënten van Amarant vinden hier informatie van hun eigen woonvoorziening, werklocatie en diverse andere interessante praktische informatie die van het belang kunnen zijn voor cliënten van Amarant.

https://www.clientintranet.nl/

 

Quli (Amarant)

Vanwege de actuele maatregelen die zijn genomen omtrent het corona virus en de uitdagingen die dat in zorg met zich meebrengt, heeft Quli besloten zorgverleners 3 maanden kosteloos toegang tot haar platform te geven. Ben jij als zorgverlener op zoek naar een manier om in contact te blijven met je patiënten? Neem contact op met ons we zorgen dat jullie zo snel mogelijk aan de slag kunnen:

info@quli.nl of 06-83694823.

 

Mediatheek (Amarant Leercentrum)

de mediatheek van het Leercentrum. (ook buiten Amarant-netwerk te bekijken) We proberen dagelijks items toe te voegen.

https://amarant.auralibrary.nl/AJstoryx.aspx?genrecode=CV&genre=Wat kun jij doen in corona tijd

 

Videokanaal HALLO THUIS. (Philadelphia)

Het is een platform voor cliënten, maar eigenlijk een beetje voor ons allemaal. Elke dag komen er weer nieuwe dingen bij. Optredens, workshops, leuke verhalen, grappige filmpjes en de mogelijkheid om ook zelf iets te delen. Kijk je mee vanavond vanaf 19:00?  http://bit.ly/2QotNDu

 

101 tips voor een leuke en leerzame dag met structuur. (’s Heeren Loo)

Je moet thuisblijven door het coronavirus. Enorm balen natuurlijk! Met deze tips maak je er samen toch leuke en leerzame dag van.

https://www.sheerenloo.nl/corona/corona-101-tips-voor-een-leuke-en-leerzame-dag-met-structuur

Taal en Spelling

Nu alle scholen gesloten zijn is het voor kinderen ook een rare tijd, op https://spelling.nl/ kunnen kinderen erg veel informatie omtrent taal en spelling vinden. Vrijwel ieder aspect wordt behandeld op de website. Daarnaast zijn er vele gratis spellen omtrent spelling te spelen zoals een dictee, Flappybird en Frog.

Bereslim

Bereslim is de aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen.

https://www.bereslim.nl/login

Gebruikersnaam: bereslim 100943
Wachtwoord: Bieb2020

Vanuit de VG innovators is er een interactief platform ontwikkeld waarop alle ideeën voor dagbesteding verzameld zijn.

 

Digidagbesteding

www.digidagbesteding.nl. Hierop staan allerlei ideeën en die worden ook door vele organisaties landelijk in de VG sector bijgehouden. Al onze medewerkers mogen ook ideeën  plaatsen, zodat het zelf gevuld wordt.

Het Sprekende Boek

http://www.hetsprekendboek.nl/

 

Wepboek

https://www.wepboek.nl/

 

Familienet

Familienet gratis beschikbaar voor alle zorginstellingen, omdat de familie nu niet op bezoek kan komen.

https://www.familienet.nl/

 

DigiTaal

Een FREEWARE verzameling taal oefeningen voor mensen met afasie.

http://www.desmidt.eu/digitaal.html

 

 

 

Hoe vul je je dag? Voor iedereen is dat de uitdaging nu, zeker voor onze doelgroepen. Hieronder vind je filmpjes en een website waar cliënten (evt met begeleiding) mee aan de slag kunnen.

https://www.kijkopgezond.nl/

https://www.proefjes.nl/proefjes.php

https://youtu.be/pxn3zrknza4

 

Steffie

Ik ben Steffie en ik leg moeilijke dingen op een makkelijke manier uit.

www.steffie.nl

 

(Voor)lezen:
Voor de kinderen uit groep 1 en 2 (en hoger J) is het belangrijk dat zij regelmatig voorgelezen worden. Dit kan natuurlijk met een echt prentenboek, maar op www.youtube.nl zijn ook veel luisterboeken te vinden, die voorgelezen worden. Vul bij de zoekterm gewoon voorleesboeken in en je krijgt allerlei mooie boeken te zien.
Kinderen van groep 3 kunnen via www.zwijsen.nl/thuislessen de lessen van Veilig Leren Lezen volgen. Ook zijn hier de lessen van Estafette te vinden.
Het is belangrijk dat de kinderen ELKE dag oefenen met technisch lezen.
Het lezen van losse woorden, die steeds moeilijker en/of sneller kunnen, gaat heel goed met behulp van www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer . Hier komen woordjes voorbij, die de kinderen moeten lezen. De snelheid kan worden aangepast en er zijn allerlei categorieën, zodat ook gelijk de spelling geoefend wordt.
Kijk ook eens op www.avi-lezen.nl. Teksten om te lezen,van M3 t/m M7.

Spelling en taal:

Rijmen : https://www.rijmwoordenboek.nl/rijm
Kijk eens op www.spellingoefenen.nl .Deze site bevat dictees, maar ook veel leuke spelletjes.
www.basisonderwijs.online/woordenflitsen.html. Kies zelf de op school gebruikte spellingsmethode en de groep.

www.basisonderwijs.online/spellingsregels-flipping-the-classroom.html . Op deze site worden een aantal spellingsregels uitgelegd aan de hand van instructiefilmpjes.

www.meesterklaas.nl Een website waar online geoefend kan worden met o.a. ontleden, werkwoordspelling en spelling.

Rekenen:
www.redactiesommen.nl  Op deze website kunnen de kinderen vanaf groep 3 zelf hun groep en de moeilijkheidsgraad aanklikken. Het programma geeft ook aan of de som goed is of niet.
www.tafels-oefenen.nl. Ook een gratis programma, waarbij gegevens automatisch worden opgeslagen. Vooral geschikt voor groep 4, 5 en 6.

www.sommenmaker.nl Op deze website kun je online sommen maken, maar ook zelf werkbladen maken.

www.sommenfabriek.nl. Een fijne website, omdat hier ook uitlegvideo’s te vinden zijn!

www.klokrekenen.nl Een website om allerlei tijden te oefenen, van makkelijk naar steeds moeilijker.

www.tempotoets.nl Op verschillende manieren oefenen om de tafels steeds sneller te kunnen maken.

www.tafeldiploma.nl. Op deze website kunnen de afzonderlijke tafels van 1 t/m 12 geoefend worden.

www.rekentoppers.nl Sommen oefenen op verschillende niveaus van groep 3 t/m 8.

www.rekenspelletjes.nu. De spelletjes kunnen per groep gezocht worden, maar ook per categorie (o.a. tellen, plussommen, minsommen, keersommen, breuken en kommagetallen).

Begrijpend lezen:
www.begrijpend-lezen-oefenen.nl Voor sommige onderdelen moet worden ingelogd (= betaald), maar er staan ook gratis teksten en uitleg op.

www.oefenplein.nl/begrijpendlezen Klik eerst basisonderwijs aan en dan begrijpend lezen. Je kunt nu zelf teksten zoeken en (laten) maken.

Overige websites (waarvan de meeste gratis zijn en waarvoor geen account of wachtwoord nodig is):

www.jmonline.nl  Allerlei leuke gratis oefeningen vanaf groep 1 en 2! Je kunt ook kijken op www.juf-milou.nl en dan werkbladen van deze juf uitprinten!

www.kleutersdigitaal.nl Een overzicht van al dan niet betaalde apps geschikt voor kinderen uit groep 1 en 2.
www.kleuters.basisonderwijs.online .Op deze site vind je o.a. algemeen lesmateriaal, prentenboeken, thema’s, getallen, vormen, kleuren, begrippen, letters, woordenschat en spelletjes.
www.basisonderwijs.online. Allerlei lesmateriaal en ideeën voor groep 3 t/m 8
www.wijzeroverdebasisschool.nl (vanaf groep 3)

www.evenoefenen.nl Heel veel verzameld lesmateriaal. Rechtsboven zie je het menu, dat je direct doorverwijst naar alle relevante websites voor allerlei, rekenen, taal, spelling en digitale geletterdheid. Het gaat bijvoorbeeld om sites als Sommenmaker, Junior Einstein (aanrader!!), Rekenweb en Citotrainer.
oefensite.rendierhof.nl. De oefeningen op deze site zijn speciaal gemaakt voor leerlingen van de Jan Ligthartscholen, maar zijn ook voor andere leerlingen heel geschikt. Via het menu linksboven kun je de juiste bouw en/of het gezochte vak zoeken.

www.leestrainer.nl Op deze website is heel veel materiaal, vaak in de vorm van een leuk spelletje, voor allerlei vakken te vinden. Ook opdrachten met de CITO vraagstellingen en CITO-oefenboekjes zijn hier te vinden!.
www.kids4cito.nl Met deze website kunnen kinderen (gratis!) oefenen voor o.a. de entreetoets en de eindtoets voor de vakken rekenen, taal, wereldoriëntatie en studievaardigheden.

www.junioreinstein.nl Als je naar beneden scrollt, kun je onderaan het gewenste vak en de gewenste groep kiezen.
www.lessenvanlisa.nl. Een erg leuke website, met bijvoorbeeld de tafel-wissel (tafelsommen oefenen), 5-minuten spellen voor de Engelse les, woordenschatspelletjes en nog heel veel meer.
www.klasvanjuflinda.nl. Scroll in het menu naar onder, tot je bij Leren aankomt. Deze juf geeft vooral veel lesideeën.
www.jufanke.nl. Een website met veel lesideeën voor kleuters en de middenbouw (groep 3, 4 en 5).

www.123lesidee.nl. Een mooie overzichtswebsite, waar je per groep en per vak boeken, ideeën, werkbladen, online oefeningen en nog veel meer kunt vinden.
www.jufmelis.nl Voor 9 euro per jaar kun je 1543 oefeningen aanschaffen, maar onderaan de pagina vind je 272 gratis oefeningen, met name voor taal en spelling.

www.jufsanne.com. Op deze website zijn ook digibordlessen te vinden. Juf Sanne heeft bovendien alle thema’s overzichtelijk gerangschikt.
www.juf-ella.nl .Deze juf heeft allerlei spelletjes gemaakt, die de kinderen zelf kunt spelen en die ook vaak in de klas gebruikt worden. Kijk via het menu (linksboven) bijvoorbeeld eens bij Rekenen en dan bij Coöperatief leren. Ook staan er diverse uitlegfilmpjes op deze website.

www.examen.vvn.nl/oefenen Website vooral geschikt voor groep 7 om voor het VVN Verkeersexamen te oefenen.
www.wnf.nl/jeugd/educatie/toekomstkunde. Hier is gratis lesmateriaal te vinden over o.a. natuur, dieren en klimaat. Elke maandag verschijnt er een nieuwe les.
www.spelletjesplein.nl (rekenen, taal, werkwoordspelling, topgrafie).

www.digipuzzle.net/nl/leerspellen/ Een uitgebreide website met leerspellen, o.a. over tafels, topo, taal, klokkijken, breuken, Engels, het alfabet en nog veel meer.
www.squla.nl Op deze website, waar je vaak voor moet betalen, zijn veel leuke opdrachten te vinden voor groep 1 t/m 8!! Onder schooltijd schijnt het programma nu gratis te zijn en alle vakken kunnen geoefend worden!!

www.wordjo.com/kosteloos-scholen-account Als leerkracht kun je taken klaar zetten en de kinderen kunnen, kosteloos, gamen en tegelijkertijd leren.
www.xsnapda.be Een Belgische website, die vanaf maandag 16 maart tot de paasvakantie alle instructiefilmpjes en automatisatiefilmpjes (via bewegend leren op muziek) gratis aanbiedt. Een aanrader!!
www.ticken.nl/gratis-typeles/course.html Gratis lessen van deze typecursus proberen.

 

 

 

Laat het ons weten als je leuke tips hebt om met elkaar te delen.