Tovertafel

Tovertafel

Apparaten Beleving - Vermaak

De Tovertafel UP is een vrolijke zorginnovatie die interactieve spellen projecteert. De spellen zijn specifiek ontwikkeld om mensen met een verstandelijke beperking, ieder op zijn eigen niveau, een passende activiteit te bieden en samen spelen mogelijk te maken.

Lees verder
E-Fit

E-Fit

Apparaten Beweging EVG Interactie Jongeren Lichamelijke gezondheid LVG Materiële gezondheid Ontspanning Ouderen

Binnen de Amarant Groep bestaat al enkele jaren een zeer succesvol initiatief waarbij circa 15 verschillende E-Health apparaten (zoals FietsLabyrinten, Actionstables, etc.) om het half jaar worden gerouleerd tussen ongeveer 30 deelnemende Amarant locaties. Op deze manier hoeven de locaties niet zelf (toch vaak dure) apparaten aan te schaffen en beschikken ze verder regelmatig over iets nieuws. Zo gaat het…

Lees verder
Cliënten Intranet

Cliënten Intranet

Software Deelname in de samenleving EMB EVG Informatie Inspireren Interactie Jongeren LVG Ontspanning

Cliëntenintranet Amarant vindt het van belang dat cliënten ook digitaal bereikt kunnen worden. De ontwikkeling hiervan heeft in 2017 plaatsgevonden. Maandelijks zijn hier cliënten bij betrokken geweest. Binnen Amarant kunnen cliënten informatie met elkaar delen op Cliëntintranet.

Lees verder
VG Hackathon

VG Hackathon

In april 2018 heeft Imagine namens Amarant deelgenomen aan de eerste landelijke VG Hackathon. Iedere deelnemende zorgorganisatie, in totaal 34, heeft binnen de eigen organisatie een vraagstuk opgehaald. Een week lang heeft een team, bestaand uit een mix van cliënten, zorgprofessionals, techneuten en samenwerkingspartners, zich opgesloten om tot een oplossing te komen. Amarant is aan de slag gegaan met het…

Lees verder
Webapplicatie Krachtig Team

Webapplicatie Krachtig Team

Apps en Websites Automatisering Communicatie

Samen voor betere zorg. Waarom de app? Wij willen dat onze Krachtige Teams samen sterk staan en de beste zorg bieden. Om dit te realiseren hebben we de applicatie in het leven geroepen. Het helpt jou en je team in evalueren en reflecteren. Je staat stil bij de dingen die je dagelijks doet. En kijkt samen hoe dingen beter kunnen.

Lees verder
Virtual Reality

Virtual Reality

Apparaten Software Beweging Deelname in de samenleving Informatie Inspireren Interactie Jongeren Leren LVG Ontspanning Ouderen Persoonlijke ontwikkeling

Imagine volgt de ontwikkelingen van Virtual Reality op de voet. Op dit moment staan er drie sets uit binnen de organisatie waar gedragsdeskundige therapie mee uitvoeren. De toepassingen van virtual reality ontwikkelen zich razendsnel. Het kan onder andere ingezet worden voor ontspanning, therapie en trainingen. Imagine is één van de Founding Fathers van het platform VRENDLE. Dit is ontwikkeld door…

Lees verder
Entr

Entr

Apparaten Automatisering

De deur openen met je smartphone. Entr is een virtuele sleutel en kan ingezet worden als luxe en wooncomfort, maar zeker ook als flexibele toegang voor zorgverleners.

Lees verder
Zintouch

Zintouch

Apparaten Deelname in de samenleving Persoonlijke ontwikkeling

Zintouch is een totaaldienst voor mobiele persoonsalarmering, speciaal ontwikkeld voor mensen die zowel binnenshuis als buitenshuis behoefte hebben aan veiligheid en zelfredzaamheid. Met één druk op de knop legt de cliënt contact met één van de drie aangewezen contactpersonen.

Lees verder
QBI

QBI

Apparaten Beweging Ontspanning

QBI stimuleert beweging op een leuke, innovatieve manier. Door middel van lichaamsbewegingen, zonder deze daadwerkelijk aan te raken, kan men een bal besturen. Dit kan zowel zittend als staand gespeeld worden.

Lees verder
Innovaties filteren